Over

Mijn naam is Joost van der Schoot. Ik ben zelfstandig ICT-er en werkzaam in het ICT vak sinds begin jaren tachtig. Veel ontwikkelingen heb ik zien komen, gaan en weer terugkomen. ICT blijft een boeiend vak wat ik met veel plezier uitoefen. Ik ambieer rollen in het snijvlak tussen business en ICT zoals business / informatie analist, requirements engineer, en ontwerper. Ook blijf ik het leuk vinden om actief mee te doen met softwareontwikkeling. Zeker binnen een Agile werkwijze, in nauwe interactie met business en gebruikers.

Wat heb ik zoal gedaan? Ik heb het natuurlijke pad bewandeld: software ontwikkelen, applicaties ontwerpen, business en informatie analyses, architectuur, projectleiding, consultancy, unit- en peoplemanagement.Ik heb gewerkt met verschillende methoden, technieken en tools. Van Fortran, Pascal, C, C++ tot Java en C#. Ontwikkelplatforms zoals Rational, Eclipse, CA Gen, OutSystems, Enterprise Architect. Met methodes zoals Prompt, Prince2, MSP, RUP, UML, BPMN, RAD, DSDM, Agile, SCRUM.

En de laatste tijd? Veel van mijn opdrachten waren consultancy, met focus op innovatie, inrichting en verbetering van de applicatieontwikkeling in organisaties.  De laatste paar jaar ben ik vooral weer operationeel bezig, actief met analyse, requirements en software engineering, en natuurlijk Agile. Behoorlijk veel inhoud en dat vind ik leuk.

En nu? Tsja, eigenlijk vind ik alles leuk en doe ik ook van alles. Tegenwoordig als zzp-er misschien wel een probleem, want er worden vooral weer specialisten gevraagd die minstens 10 jaar met een technologie als Java of .Net hebben gewerkt, minstens 10 jaar in een bepaalde sector zoals banken, verzekeringen, overheid of iets heel anders zoals embedded systems.

 Comments are closed.