employeesJSFH: een JSF Webapp met HyperSQL Database (JBoss)

Deze demo applicatie is een complete JSF gebaseerde opzet waarbij de Client  functionaliteit is geïmplementeerd in JSF . Er wordt dus niet gebruik gemaakt van een aparte server applicatie. Er wordt voor de backend gebruik gemaakt van HyperSQL (HSQLDB) als database en de data access laag maakt gebruik van EJB en JPA om de HyperSQL database te benaderen.  Er wordt gebruik gemaakt van JAAS Authorisatie en Authenticatie, gebaseerd op de JBoss implementatie. De login functionaliteit is gerealiseerd met JavaScript die via jQuery Ajax de authenticatie services (via Servlets) op de server aanroept. De authenticatie en autorisatie functionaliteit maakt gebruik van user/rol gegevens opgeslagen in de database. Op basis van de toegekende autorisaties  van de ingelogde gebruikers worden menu entries ge(de)activeerd. Verder wordt gebruik gemaakt van JavaMail services voor account registratie en aanvraag nieuwe passwords. Er wordt daarvoor gebruik gemaakt van de JBoss JavaMail implementatie.

De sourcecode is beschikbaar op GitHub:

https://github.com/vanderschoot/employees/tree/master/employeesJSFH

De applicatie wordt gedraaid op een JEE server. Deze app is getest op de JBoss server. Zie artikel JBoss  JEE Server voor de benodigde configuratie van de JBoss server.

This entry was posted in JSF, Portfolio and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>