Requirements Engineering Introductie

Requirements Engineering brengt de vraagkant van de business in kaart. Te beginnen met het vaststellen van het probleem of uitdaging en welk business doel men wil bereiken. Vervolgens wordt in kaart gebracht wat nodig is om het vastgestelde probleem op te lossen of de nieuwe business opportunity op te kunnen pakken.

Om requirements, zeg maar het eisenpakket, goed in kaart te brengen is ook inzicht nodig in de business zelf. Dan hebben we het over business en informatie analyse. Hoe is de organisatie opgebouwd, wie zijn de stakeholders, welke bedrijfsprocessen worden uitgevoerd, en welke bedrijfsobjecten, onderwerpen en informatie zijn aan de orde. Deze business analyse achtergrond is nodig om de impact vast te kunnen stellen: wat gaat er veranderen. Want requirements gaan feitelijk over veranderingen die nodig zijn. Veranderingen in de business zelf en veranderingen in de ICT die daarbij nodig is, en die kunnen maar beter goed op elkaar zijn afgestemd. De business geeft aan hoe zij wil werken en welke informatie en hulpmiddelen men denkt daarvoor nodig te hebben. In de requirements  wordt vastgelegd waar het eindresultaat aan moet voldoen: zowel qua organisatie en processen als qua ICT voorzieningen zoals applicaties en infrastructuur.

This entry was posted in Requirements and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>